C-kuldet

C-kuldet - 16.8.2015

ch alle
Svendborg 9. april 2017 - B konkurrence i DcH

4 af C-hvalpene var til ders første eller anden B-konkurrence i DcH Svendborg den 9. april. Det var en dag, som jeg tænkte, jeg var nødt til at dletage i, så jeg og Maria kørte sammen til Svendborg.
Der var også 2 schæferhunde med fra Herfølge, så vi var en pæn lille flok.
Jeg blev ved klubhuset med kameraet, så jeg så alles lydighed ved de to dommerhold der.
Sporene var på en fin græsmark, der dog ikke var så let, som den så ud til. Der var en del vind og marken var meget kuperet, så mange hunde havde problemer med sporene også kelpierne, men alle kom dog igennem med en hæderlig karakter. 
Rundering og frit søg foregik i et lille skovstykke tæt på træningspladsen. Her var resultaterne mere blandede. Frit søg gav gode karakterer for de fleste, mens runderingen kun gav bonus for de to af kelpierne.
Lydigheden foregik som nævnt på Svendborgs træningsplads og her var jeg klar ved ringsiden med kameraet. Det var en meget blandet flok kelpier jeg så her. Der blev givet karakterer fra 0 til 10 i øvelserne. Men jeg så noget virkelig godt arbejde af både hunde og førere. På trods af nerver og nye forhold lykkedes det at vise, hvad hundene har lært. Der var nogle kiks og nogle nuller, men alt i alt synes jeg alle lavede et resultat, som de kan være bekendt. Når der kommer styr på nerverne og de sidste ting kommer helt på plads, så er jeg sikker på, at der vil blive vist rigtig godt hundearbejde fremover.
Resultater: nr. 21 Grethe og Cindy 146,15 point, nr. 22 Maria og Cheetah 145,35 point, nr. 32 Robert og Casey 124,70, nr. 34 Susanne og Calvin 111,55.
svendborg 2
De 4 kelpier med mor: Cindy, Calvin, Cheetah, mor Yaqui og Casey 
Efter konkurrencen gik vi en lang tur rundt på pladsen med alle kelpierne. Kitty var også med og hun brillerede med at være helt umulig. Hun var fuldstændig vild med Calvin og hans mor Susanne, så Calvins og Susannes hyggestund i solen blev brutalt afbrudt af Kitty, der kilede sig ind imellem de to. Calvin syntes det var meget upassende at Kitty var så tæt på hans mor, men han anede ikke hvad han skulle gøre ved det.
Da vi havde fået resultaterne drog vi hver til sit efter en dejlig og hyggelig dag med de skønneste kelpier. 


C-kuldet til kelpiedag
Alle
6 hvalpe fra C-kuldet var til kelpiedag den 28. maj ved DcH Vestfyn. Supersjovt at se dem alle ca. 9 måneder gamle. Alle 6 super glade og friske og med masser af mod på at træne. Dejligt at se dem - de er måske ikke så ensartede udenpå, men indeni synes jeg godt nok de lignede hinanden meget.
9mnd

C-kuldet - se alle hvalpene 5 måneder gamle

Alle 6 hvalpe går til træning og de elsker det. De er alle meget aktive og glade, så der er nok at se til i deres hjem :-)
Det er lykkedes at få taget et portræt af dem alle 6, da de var 5 måneder - det er sjovt at se så meget de ligner hinanden og mor Yaqui.

C-kuldet 8 uger

ch alle
Sidste billede af de 6 banditter fra Kildegårdsvej


9. oktober
I morgen er hvalpene 8 uger gamle og den første bliver afhentet kl. 8. 3 mere rejser lørdag og de sidste 2 om søndagen.
De mennesker, der engang har vedtaget, at hvalpe må rejse hjemmefra når de er 8 uger gamle, de har godt vidst, hvad de gjorde. For nu er hvalpene SÅ klar til et nyt liv. De er som en flok vilde dyr - umulige at styre - se bare på videoen herunder. De har brug for at der er nogen, der tager sig af dem personligt. De vil være i centrum allesammen og det kan godt føles lidt overvældende!

 


5. oktober
Hvalpene har været på deres første udflugt.
En dejlig tur til Endeslev og besøge "onkel" Benji, Annett og Esja. Endnu en dag med skønt vejr og hvalpene syntes det hele var fantastisk - altså da de lige havde sundet sig ovenpå turen.
Benji var bare supergod til at være omkring hvalpene, han var helt rolig og glad og hvalpene var trygge ved ham - igen efter en tilvænnings periode.
Der var noget piveri i bilen, da vi kørte hjemmefra, men da vi skulle hjem, sagde de piv-piv og så hørte jeg ikke mere. De var nærmest bevidstløse, da jeg bar dem ud af bilen og ind i deres kurve. 
En dejlig tur med gode oplevelser for de små.

 cg mors pige
Klik på mors pige her og se de skønne billeder

3. oktober
Nu er hvalpene 7 uger gamle og der er kun en uge til de skal rejse. Uha det er bare gået stærkt. Hvalpene har haft gæster 2 hele dage i træk, så de har fået masser af kontakt med mennesker. De har fået deres navne nu, for der er blevet valgt hvalpe i de her dage. Se hvem der er hvem i foto albummet herunder.
Der er også en video, som viser nogle forskellige situationer fra en dag i hvalpenes liv.29.-30. september
6½ uge gamle og nu er hvalpene begyndt at komme på tur i haven. De løber efter Yaqui og mig, men de går også selv på opdagelse. Ikke så langt væk endnu ...
De leger stadigvæk med stort set alt deres legetøj både ude og inde, det er en flok vældig aktive hunde. Der bliver noget at arbejde med for de nye ejere.
I dag har de også fået lidt kødben. Yaqui lod dem gnave i sit kødben og der var en overgang nogle lidt større stykker, men de er på mystisk vis forsvundet igen. Jeg tror hun fortrød sin gavmildhed.

24.-25. september
Hvalpene er nu næsten 6 uger gamle (26/9) og de er kommet "på græs". Det var en stor oplevelse for dem og de har bare suset rundt i det nye område. Der er kommet et par legeredskaber derud også. Denne uges video er fra hvalpenes første skridt udenfor det kendte og de følgende 20-30 minutter. Lynhurtigt finder de sig tilrette og begynder at lege. Der er en lille smule fra den 25. også.


Hvis du klikker på hvalpen herunder, kommer du til et album med fotos fra den 25. september. Hvalpene er i det nye område og Yaqui kan for første gang rigtig hygge og lege med hvalpene. Det er lykkedes for hende at skabe lidt respekt om patterne og hvalpene nyder at være sammen med deres mor og lege med hende. 
ce 6 uger link

18.-19. september 


Åh det går stærkt nu med hvalpenes udvikling. De er vildt glade for at være udenfor og vi er ude i hvalpegården så meget som muligt.
Se de fine portrætter af alle hvalpene og billeder fra formiddagshygge fredag og en fin dag med gæster lørdag.


12. september
Det går så stærkt nu med hvalpene. I denne uge har de lært at spise selv, de har været udenfor flere gange, de leger meget med hinanden og de er også godt i gang med at forsøge at lege med legetøj.
Alle 6 hvalpekøbere har nu været på besøg og dikke-dikke og beundre de små. Hvalpene er blevet helt fortrolige med kontakt til mennesker og flere af dem er begyndt at tilbyde en lille tyk mave at klø på.
Kitty fik lov at være lidt med i dag, da vi var udenfor. Dejligt at se, at Yaqui er blevet meget mere afslappet omkring Kitty.
Her er en lille video fra i dag, der viser lidt forskellige sider af hvalpelivet.


Og her er et par billeder fra de sidste par dage.

5. september
Så er der video af de 3 uger gamle hvalpe. De er blevet store nu og de kan både gå og "løbe" og de er begyndt at lege med hinanden.

Og så lige et par billeder:

 

2. september
Se her de søde billeder af hvalpene, 2½ uge gamle

Og så se dem her 20 minutter senere i gang med at spise selv for første gang - det er noget af en forskel fra nuttet til gris!


29. august


Hvalpene er nu 2 uger og der er sket så meget med dem. De kan bevæge sig ganske stærkt, hvis de fornemmer at mor er i kassen og har åbnet for hanerne. De er begyndt at åbne deres øjne i dag - så bliver de jo altså rigtig søde lige om lidt.
Prøv at se billederne fra hver uge, hvor de ligger hos mor Yaqui - så kan du se udviklingen.
  

22. august


Så er hvalpene allerede 1 uge gamle - fantastisk!
Kitty er kommet hjem og det har da givet lidt uro, men det er dog gået langt bedre end frygtet. Kitty er ved at dø af nysgerrighed for at komme ud og se de små. Men det må vente.

Hvalpene har en fantastisk appetit, jeg håber Yaqui kan holde til at producere så meget mælk, for de kan tage fra de små! 


18. august
cd kelpie hvalpe dag 2

16. august
cc yaqui hvalpe
Så kom hvalpene!
16. august 2015 kl. 12.40 kom Yaquis første hvalp til verden. En fin lille tæve, som blev født under en del masen, men Yaqui tog imod den på bedste vis og slikkede og ordnede efter alle kunstens regler. Det var så fint at se.

Men så startede en rutschetur for både Yaqui og mig. Hun kunne ikke få den næste hvalp ud, hun masede og blev til sidst lidt pas på det, så vi røg afsted til Faxe Dyrehospital. Lene Carlson var der heldigvis til at hjælpe os ellers ved jeg da slet ikke, hvordan det skulle være gået. Yaqui fik en ve stimulerende sprøjte og fik en halv time, ellers ventede kejsersnittet forude.

Efter 20 minutter fødte hun en fin stor tævehvalp, som desværre var død. Den lå forkert og hun havde simpelthen ikke kunnet få den ud ved egen hjælp. I løbet af 15 minutter var der født 2 skønne tæver mere og efter en time blev en han og endnu en tæve født. Så var vi jo ved vejs ende, min dyrlæge havde set 6 hvalpe på røntgen. ”Skal vi nu ikke lige tage et røntgen billede” sagde dyrlægen ”bare for at være helt sikre”. Jo det var da en meget god ide, nu vi var kommet afsted. ”Der er to hvalpe mere” sagde han. Hvad – OK – jamen så må vi hellere blive. Efter en time fødte Yaqui en lille bitte fugleunge af en hanhund, men den var levende trods alt. Den blev suget og var lige som de andre, bare lille bitte og utrolig mager. Den sidste hvalp var endnu en han, han var slap, da han kom, men da han var blevet suget og frotteret, var han også rigtig fin og klar til livet.
Vi diskuterede frem og tilbage med fugleungen, men han virkede bare så klar til livet, selvom han var så lille, så vi besluttede at hjælpe ham med ekstra foder et par døgn og så se om han var stærk nok til at gribe chancen. Det var han ikke, og han døde den 17. om eftermiddagen. Så på forunderlig vis endte det hele alligevel med 6 hvalpe, som min egen dyrlæge havde sagt.

Men sikke en tur med bekymringer, glæder, sorger og vild forvirring – sig ikke at det er kedeligt at være opdrætter!
Nu her den 17. august kl. 14.13 ligger der 6 stærke og fine hvalpe i kassen sammen med deres nybagte mor, som vist ikke lige fatter, hvad der skete. Hun passer dem så fint og i løbet af et par dage tror jeg hun er en rutineret mor. Hun har heldigvis masser af mælk til dem og de stortrives!

cb hvalpene

7. august

ca busligans yaqui 1 uge til
Nu er der kun lidt over en uge til den store dag!
Yaqui vejer 21,5 kg mod normalt ca. 16,5 kg, så hun er lidt træt af det hele.
Hun klarer det nu fint og dyrlægen er meget tilfreds med hende.
Dyrlægen siger (efter røntgen), at der er 6 hvalpe, så det bliver rigtig fint.
Fødestuen er stort set gjort klar, så om få dage skulle vi være helt klar

25. juli 
Yaqui har nu taget over 3 kilo på og er blevet meget rund om livet. Hun er tydeligt drægtig og er også ved at være noget tung i travet.
Hun er frisk og glad, virker til at have det bedre psykisk end i den foregående tid. Hun har virket meget forvirret og helt anderledes end hun plejer med svingende appetit og humør i hele perioden, men det er åbenbart overstået nu.

18. juli
Leagården's Red & Tan Igor har fået sit tredje cert & CACIB på udstilling i Köbing.
Så nu er han svensk udstillingschampion, SEUCH.

13. juli
Yaqui er drægtig!
Hun er blevet scannet ved dyrlægen og der er i hvert fald 5 hvalpe.
Forventet fødsel er midt i august og hvalpene vil så være 8 uger gamle uge 41/42.

12.-14.juni
12. juni kørte Lene og jeg til Stockholm for at parre Yaqui med Leagården’s Red & Tan Igor.

C-kuldet