Popularitet

I Australien er working kelpie meget udbredt som arbejdende hyrdehund. Racen opfattes simpelthen som en arbejdshund.
Den australske kelpie er den del af racen, som er stambogsført i Australian National Kennel Club (ANKC) og som i Australien betragtes som en ren udstillingshund. Den del af racen er ret lille.

Australsk kelpies andet hovedland er Sverige, hvor kelpien har en pæn udbredelse som sportshund. I Sverige har kelpien sin egen specialklub, Svenska Kelpieklubben, http://www.kelpieklubben.se/. Australske kelpier i Sverige bliver brugt som hyrdehunde og til mange forskellige former for hundesport. 
I Danmark, Tyskland og Norge er der også australske kelpier, men det er ret små populationer.
I Finland er der en del flere, men her føres australsk og working kelpie også som én race, det giver naturligvis flere registreringer.

I Danmark var racen mere populær sidst i 1990-erne med omkring 35-48 registreringer i Dansk Kennel Klub (DKK) om året. Her i 2000-tallet ligger registreringerne på ca. 12-20 hvalpe om året.
I Danmark er der registreret ca. 6 kenneler med australsk kelpie, men kun 3-4 har et aktivt opdræt.
I Danmark har racen ikke sin egen specialklub. Kelpien hører under Klubben for Hyrde- Kvæg- og Gårdhunde (KHKG) sammen med en del andre racer fra FCI's gruppe 1 og 2, som ikke er talrige nok til at danne deres egen klub.

Registreringstal for australsk kelpie


reg 2021