D-kuldet

D-kuldet født 19. november 2017

tarrawangas dkuld 7uger
4. februar
Så er sidstemanden Darcy rejst hjemmefra. Han er rejst til Tampere i Finland, hvor han skal bo hos Tuija og Kati.
tarrawangas darcy 11uger
Han har haft en spændende weekend, han har været i Køge og han har vist de to finner, alle de ting han kan - og han har elsket det!
Jeg vinkede farvel til ham i flykassen 8.30 i morges, så nu er her godt nok tomt. 

27. januar - Darcy er 10 uger
Darcy er begyndt at gå med på lufteture og han var bare så stolt og glad første gang, han var med. "Nu er jeg en stor hund" tænkte han helt sikkert. Og det er han :-)
Darcy søger stadig et nyt hjem. Han er en super sød hvalp med en god byttedrift og stor lyst til at komme ud i verden. Så han er klar!

 

22. januar - så er kun Darcy tilbage
I løbet af weekenden er Dexter rejst til Vejle og Djinni til Kirke Hyllinge. Så lille Darcy er alene tilbage.
Han har heldigvis både sin mor og sin meget søde tante Brownie og de tager sig begge to af ham, så han har det stadig godt. 

Darcy er den sødeste hvalp, man kan tænke sig med et dejligt blidt væsen. Han elsker mennesker og han vil rigtig gerne lege med tante Brownie og alle hans legesager.  
a tarrawangas darcy 9uger  d tarrawangas darcy 9uger
20. januar - 9 uger gamle
Så er de sidste 3 hvalpe blevet 9 uger og der er fuld gang i dem. De sover ikke så meget mere, så de skal beskæftiges med nye ting - nyt er altid dejligt, siger de. De har været med til generalforsamling i DcH Herfølge på meget små korte ben, i de første 2 minutter. Så spænede de rundt, væltede skraldespanden og lavede ballade. Dejlig aften, syntes de.
 

13. januar - 8 uger gamle
Så er hvalpene 8 uger gamle og klar til at erobre verden.
De kan alt, hvad en hvalp skal kunne og de vil rigtig gerne lave nogle nye ting.
Dino, Ditto og Django er flyttet hjememfra, mens Darcy, Dexter og Djinni alle venter på et nyt hjem.


8. januar - 7 uger og 2 dage
Hvalpene har været på udflugt i haven. En skøn tur, hvor de løb rundt i fuld fart. De nyder at have mere plads og se nye ting, de undersøger alt, de møder på deres vej. Yaqui og Brownie var også flinke til at vise haven frem. Bagefter var der afslapning og hygge i hvalperummet.

Efter en god lur tog vi til dyrlægen, så hvalpene kunne blive chippet, vaccineret og få et sundhedstjek. Alle bestod tjekket med glans og de fleste tog også sprøjterne med oprejst pande.
De var lidt betuttede, da de kom ind i klinikken, men det gik hurtigt over og så var der liv og glade dage. Til sidst måtte de dog give op og lægge sig til at sove på et tæppe.  
Hvalpene har nu fået navne. Rød er Ditto, lilla er Djinni, lyseblå er Darcy, sort er Dino, grå er Dexter og mørkeblå er Django.

 

6. januar - 7 uger gamle
Udviklingen går så stærkt nu. Hvalpene lærer noget nyt hver dag, så det er svært at følge op med nye udfordringer. Heldigvis har de tante Brownie, som også er god til at øge kravene til leg.

4. januar - næsten 7 uger gamle
Hvalpene er nu næsten 7 uger og solen skinnede i ca 1 time, så der kom lidt lækre fotos ud af det.

En lille portrætserie med hver hvalp for sig, først de to tæver:
Lilla er en super frisk pige, hun går ofte forrest, især hvis det drejer sig om at komme ud af diverse indhegninger. Hun er meget kærlig og glad for at blive krammet - dog ikke for længe.

Rød er den førstefødte, og hun er nok lidt mere fremme i de små træsko end flere af de andre. Hun har super meget energi og har svært ved at sidde stille ret længe.

De fire hanner:
Mørk blå er den største af hvalpene. Han har et roligt gemyt men har også mange ting, han skal have ordnet og være med til. Han elsker at blive krammet og kan sidde stille og nyde det i lang tid.

Lys blå er lidt mere frisk end sin storebror mørk blå. Han elsker også at kramme og kommer ofte selv for at blive taget op. Han er også frisk og aktiv og er med, hvor der sker noget.

Sort er også en af de store hanner, han kan både være aktiv og sidde stille. han kan sidde rigtig lang tid, hvis der er nogen, der vil kramme, men han kan også gå forrest, hvis der er udsigt til noget spændende.

Grå er den mindste af alle hvalpene, men han er nok også den med mest fart på. Altid aktiv, altid på udkig efter et sted at komme ud i verden og han har svært ved at sidde stille ret længe ad gangen.
 

30. december - 6 uger gamle
Hvor meget kan der ske på en uge? Ja der kan godt nok ske en del. Hvalpene går nu fast på udflugt til det nye legerum i værkstedet. De ved selv, hvor vi skal hen, så vi går bare i samlet trop frem og tilbage. De vil rigtig gerne være ude, så de får lov til selv at bestemme, i hvert fald når det ikke regner. De nyder både at være udenfor og i legerummet, de bruger alt legetøj og de leger med hinanden.
Yaqui nyder også at være i legerummet, hvor der er masser af halm og god plads. Der kan hun lide at være sammen med hvalpene og de hygger sig.


23. december - 5 uger gamle
Vejret har været rimeligt mildt hele ugen, så hvalpene har kunnet være udenfor en hel del. Ikke som om sommeren naturligvis, men de nyder helt klart at have noget mere plads og nogle flere legesager.
Hvalpene er så meget mere adrætte end for en uge siden og de er SÅ søde.
Vi har haft gæster næsten hver dag og det er lige noget, der passer dem. Så er de i centrum hele tiden - skønt! Og man skal ikke gå fra dem, når man har hilst - så er det bare ud i rummet og kramme igennem.
De er super gode til at spise selv, de er stadig lidt tykke, men det hjælper jo mere de løber rundt. Men de er godt nok gode til at spise :-)


16. december - 4 uger gamle
Nu går det løs i hvalperummet. Hvalpene kan løbe, de leger med hinanden og bider i hinanden. De er begyndt at lege med legetøj og de udforsker alle ting i hvalperummet. De kravler op på de små lave ting, jeg har sat til dem og i dag har de fået en ny træstub, men den er godt nok høj at komme op på.
I dag har vejret været fint, koldt men ingen blæst og ingen regn, så hvalpene kom ud på trappen udenfor for første gang. Uha - det var uhyggeligt, men også meget spændende.
Så det skal vi helt bestemt igen, når vejret tillader det.


9. december - 3 uger gamle
Hvalpene kan lege med hinanden nu, de vil meget gerne ud af kassen og se noget nyt. Jeg er begyndt at give dem lidt mad ved siden af mors mælk for at hjælpe Yaqui lidt, for de kan godt nok tage fra. Og de er ikke kede af at fortælle højlydt, hvis de ikke synes de har fået mad nok.
Hvalpene er blevet registreret ved Dansk Kennel Klub og de har fået navne. Tæverne hedder Ditto og Djinni og hannerne hedder Darcy, Dexter, Dino og Django.
Djinni, Darcy og Dexter er stadig til salg.
Tæverne har rødt og lilla halsbånd.
Hannerne har lys og mørk blå halsbånd samt sort og lys grå.


2. december - 2 uger gamle
Hvalpene bare vokser og vokser. De er begyndt at kunne "gå" og de maser rundt mellem hinanden. De er mere aktive nu og man kan se, at de har fået fornemmelse for deres egen krop.
Så snart de fornemmer, at Yaqui er i kassen, så søger de rundt efter hende, så de kan få noget at spise.
Hvalpenes øjne er begyndt at åbne sig, så snart bliver de rigtig søde at se på.


25. november - 1 uge gamle
Hvalpene er nu 1 uge gamle og de har udviklet sig helt enormt allerede. De har taget virkelig godt på og de er begyndt at bevlæge sig rundt, ganske vist ikke særlig elegant, men bevæge sig - det kan de. Og snakke - det kan de også. De piber og grynter og siger mærkelige hvalpelyde.
Se videoen her fra deres 1-uges dag.
 

21. november
Nu er hvalpene 3 dage gamle og det går rigtig fint med dem. De spiser, sover, spiser, sover osv. ligesom rigtige hundehvalpe skal. De har allesammen taget på siden fødslen og Yaqui er så god til at passe dem. Hun vil godt gå en tur, men den skal ikke være alt for lang og vi skal bare hurtigt tilbage. Hvalpene har udviklet sig meget på de 3 dage. Væk er den lidt mærkelige fosterpels og de er blevet meget rutinerede i at finde frem til mælkebaren.

19. november
Så kom dagen endelig, hvor Yaqui begyndte at lægge an til fødsel. Kl. 17 fik hun de første presseveer, men der kom ikke rigtig nogen hvalp. Så afsted det gik til dyrehospitalet i Næstved, hvor det lykkedes for hende at føde 2 skønne tævehvalpe. Da det ligesom var overstået, så lagde hun sig glad og tilfreds tilrette med sine piger. Det var dyrlægen mildest talt ikke imponeret af, så det endte med et akut kejsersnit, hvor 4 hanhvalpe kom til verden.
yaqui dagen efter
Her er Yaqui kommet hjem med de 6 hvalpe. Hun var glad og lykkelig, meget roligere end sidste gang, for nu ved hun jo hvad der foregår. 

17. november
yaqui 3dagefoer
8. november
Yaqui 2017
Stakkels Yaqui er allerede nu kæmpestor og hun synes alting er blevet lidt mere besværligt. 
Til gengæld er hun meget tilfreds med at få ekstra måltider, selvom det hele åbenbart går til hvalpene.

12. oktober
Yaqui er blevet scannet i dag og der er hvalpe! Mindst 3-4 siger dyrlægen og formentlig gemmer der sig et par stykker mere.
Skønt - så er det bare at vente og se, hvor mange der kommer.
Hvalpene forventes født den 20. november +/- et par dage.
De vil således være 8 uger omkring den anden weekend i januar måned 2018.
17.-18. september

Det gik lidt stærkt med planlægningen af dette kuld, men planen var, at Yaqui skulle parres med Dutch Dynamite Dweller Dwanko, som bor i Amsterdam.
Vel ankommet til Amsterdam mødtes vi med Dwanko, men han var ikke rigtig interesseret. Yaqui var ellers top-klar, men det blev ikke rigtig til noget. Vi mødtes igen om morgenen dagen efter, men med samme resultat. Så susede vi ellers afsted mod Dortmund og Dutch Dynamite Dweller Dwight, som er en kuldbror til Dwanko.
Dwight eller Monty, som han kaldes, var helt anderledes klar på opgaven og efter en kort indledende runde i haven blev de to parret. En rigtig fin parring, hvor de hang sammen i lang tid.
Det var i sidste øjeblik, de blev parret, for Yaquis løbetid var så småt begyndt at aftage, men vi nåede det heldigvis lige. Så fingrene er krydsede - håber på det bedste :-)
Se mere om Yaqui her

Dutch Dynamite Dweller Dwight
Dwight, eller Monty, som han kaldes, er fra kennel Dutch Dynamite og opdrættet der af kennelens ejer Mo van Mokum.
Dwights far, Mountainmist Strummer, er importeret fra Australien af en anden hollandsk kennel, Uluru.
Dwights mor, Eurowenban Aussie Spirit, er importeret fra Australien af Mo van Mokum selv.

dutchdynamite dwellerdwight 2013Foto venligst udlånt af Kelpiegallery
Facts

Dwight er fawn, 50 cm høj og vejer ca. 20 kg.
Dwight er tysk champion og har vundet flere store udstillinger og titler.
Temperament
Montys ejer, Desi Wolf, skriver dette om Dwight/Monty:
Monty har en særdeles venlig natur, han møder både mennesker og dyr med et åbent og venligt sind. Han er meget nysgerrig og er altid klar til at lære noget nyt. Han er udstyret med en masse "Will to Please" og er klar til at arbejde døgnet rundt, men han er aldrig påtrængende eller nervøs.
I agility arbejder han med meget høj frekvens, men han kan stadig føres med ro og konsekvens. Efterhånden som han er blevet ældre og mere moden, er han blevet nemmere at træne og styre.
Monty er meget let at arbejde med, han er meget kærlig og kælen og han elsker at lege med både hunde og mennesker.
Arbejde
Dwight træner agility.
Sundhed

HD: A
Albuer: fri
Øjne: fri
Hjerte: fri
MDR1: fri (Multi drug resistance)
Dwight/Monty har alle tænder
Hvalpe
Dwight har fået hvalpe før:
2013 kennel Corroboree i Tyskland 7 hvalpe
2014 kennel vom Vluyner i Tyskland 7 hvalpe
2014 kennel Corroboree i Tyskland 6 hvalpe
2017 Desis egen tæve 8 hvalpe


D-kuldet