Yaqui

DKCH BUSLIGANS YAQUI
Min 7. hund: australsk kelpie, tæve
Født 8. januar 2012

yaqui titel 2020

2024
Yaqui er nu 12 år gammel og Jørn er stoppet med at træne i skoven. Yaqui går stadig spor og de har startet en ny karriere med nosework, som Yaqui synes er rigtig sjovt. Hun er naturligvis god til nosework, som hun har været til alle de andre ting, hun har trænet :-)
 
2023

Sidste år fik Yaqui et nyt hjem hos Jørn og Hanne i Vejle.
Dexter var blevet aflivet og de ville gerne have en voksne hund, så Yaqui er gået på "pension".
Jørn træner med hende, både eliteklasse og nordisk, så hun bliver holdt i gang. Yaqui nyder at være den eneste stjerne uden de to andre til at møve sig frem, så hun har det bedste hundeliv.

Yaqui
Yaqui er født den 8. januar 2012 på kennel Busligan nær Karlstad i Sverige ved opdrætteren Christina Wåhlin og hendes familie. Jeg hentede hende til Danmark den 4. marts samme år, da hun var nøjagtig 8 uger gammel. Yaqui var hurtig til at falde til godt hjulpet af Kitty, som var meget venlig mod hende, selvom det ikke var noget stort ønske fra hendes side at få en lillesøster.

Ret hurtigt gik jeg i gang med at træne spor med Yaqui og jeg har også forsøgt mig med noget shaping med klikker. Her var det nok mest mig, der var langsom, men det lykkedes da at få shapet nogle forskellige ting, bl.a. stå-øvelse og apport. 
Jeg har også arbejdet en del med boldmotivation fra Yaqui var helt lille. En hel del lettere end det var med Kitty, da Yaqui ikke har noget imod at dele byttet med mig.
Yaqui har gået til træning i DcH Herfølge siden hun var helt lille, først på hvalpehold og dernæst på B-hold. På hvalpeholdet viste hun sig at være rigtig sød til at lege med de små uden at være for hård ved dem.
Yaqui er en køn hund, godt bygget og noget større end Kitty. Hun er ca. 46,5 cm høj og vejer som unghund ca. 16-16,5 kg. Hun har lange ben og kan løbe rigtig stærkt – og elsker at løbe som en rigtig kelpie skal. I 2015 blev Yaqui Dansk Udstillingschampion.
I 2013 har det mest drejet sig om at få Yaqui klar til konkurrence i DcH’s B-klasse. Det var rigtig svært i en periode, for jeg begyndte at stille krav og lave om på øvelserne og det var svært for Yaqui at forstå, men efter en måneds tid med problemer, så begyndte det at gå rigtig godt.Yaqui debuterede i B-klassen den 7. april i Kalundborg med et kanon resultat på 194 point. Og det bedste af det hele er, at hun arbejdede rigtig flot og koncentreret. Det er altid spændende at starte en ny hund til konkurrence, man ved jo ikke, hvad der kommer til at ske.

I 2014 var Yaqui blevet A-hund og det skulle hurtigt vise sig, at hun var mindst lige så hurtig til at lære eftersøgning som Kitty. Nogle få gange i rækkerne, så var hun helt med på, at det drejer sig om at løbe stærkt - rigtig stærkt. En systematisk træning bragte hende lynhurtigt ud i skoven og så er det ellers gået stærkt med at lære alle tricksene. Når man sammenligner med Kitty er hun naturligvis stadig urutineret, men hun har masser af gå-på-mod.
Yaqui har haft en fin sæson i A-klassen, hun har arbejdet rigtig flot og koncentreret og har lavet mange gode resultater.
Nu gælder det så Eliteklassen og det noget større program.Yaqui deltog i 2 elitekonkurrencer i foråret 2015 og så stod den på hvalpe!
Yaqui fik sit første kuld - 6 dejlige hvalpe, Tarrawangas C-kuld.
I 2016 havde Yaqui en hel sæson som elitehund og lavede flere rigtig gode resultater. Yaqui blev udtaget til DM, men her fungerede tingene kke rigtigt, så det gav ingen placering.
2017 var ikke et godt år for Yaqui. Hun har haft nogle problemer med at præstere til konkurrence og hun er blevet undersøgt og scannet i hoved og r.. , men uden at der er blvet fundet noget konkret.
Sidst i 2017 fik Yaqui sit andet kuld hvalpe og i starten af 2018 har vi brugt rigtig meget tid på gymnastik, svømning m.m. og i årets første konkurrence gennemførte Yaqui hele programmet uden problemer.
I 2021 flyttede Yaqui til Jylland til Jørn og Hanne Christensen. Jørn træner med Yaqui i eliteklassens program og nordisk spor. Yaqui og Jørn er en fantastisk ekvipage og de elsker hinanden højt.

Temperament
Yaqui er meget glad for at træne og arbejde og hun har en stor arbejdskapacitet. Yaqui elsker virkelig at arbejde hårdt og længe. Yaqui vil helst træne hver dag, men vi kan dog godt springe en dag eller to over en gang imellem - men ikke for tit, siger hun!
Yaqui kan fint slappe af, når vi er hjemme og hun er altid der, hvor jeg er.
Yaqui er en utrolig glad hund, der elsker sine venner højt. Hendes glæde er meget fysisk, hun kan næsten ikke styre sin krop, når hun er rigtig glad. Hun er glad for alle mennesker, men behøver ikke hilse på alle.
Yaqui er generelt glad for andre hunde, men gider ikke, hvis de bare vil snuse hende i r....

Sundhed
Yaqui er en sund og rask hund, der ikke har fejlet noget.
Hun har fået røntgenfotograferet hofter og albuer med flg. resultat: HD:A, AD:0

Outback-Workaholic´s HallsCreek VIP - Vippen Född: 2010-08-10 Hd grad B/A Ed uaFulltandadPatella uaÖgon ua Far: DtCH LuxCH Callicoma Blitzen ”Flash”Mor: FrCH Amba de Royal Perigold ”Ari” Genomfört...

Busligans Tiramisu - Tira SE UCH Korad SE BCH Busligans Tiramisu "Tira" Svensk udstillingschampion og svensk brugschampion samt avlskåret.Född 29.05.2007 Mor: SUCH Korad Busligans GouyenFar: Korad ...