Baya / Aya

Tarrawangas Baya - Aya

aya titel
Baya/Aya er født her på kennel Tarrawangas 16. maj 2013 i Kittys andet kuld med Cefeus Atlas, også kaldet Tux.
Aya bor
 hos Bonnie Einsbor og familie i Havdrup. Aya og Bonnie træner i DcH Herfølge.
Aya er en frisk og lynhurtig lille hund, der på mange måder minder en del om Kitty. Stå, sid og dæk udføres superhurtigt, fremadsendelse med affyring fra raketrampe. Hun er rigtig glad for at gø ad figuranterne og selve løbearbejdet i eftersøgningen er startet rigtig godt. Aya synes, det er fantastisk at få lov til at løbe stærkt og så tilmed få ros for det!
Hun har en lille svaghed omkring aflevering af genstande, men det er blevet utrolig meget bedre efter hun er blevet lidt ældre.
Måske kan jeg blive nødt til at konstatere, at både hurtighed i træningen og lysten til at beholde genstande muligvis er arvelige begge dele :-)
Aya er pr. 1. januar 2019 rykket op i DcH's eliteklasse. Det er et rigtig flot resultat og Aya er en virkelig god lille arbejdshund. Hun er altid glad og lynhurtig. Aya skulle have haft et kuld hvalpe her på kennelen, men jeg har taget hende ud af avlen, da der i A-kuldet er en hanhund, der er blevet aflivet pga. epilepsi samt en hanhund, der har fået konstateret PRA en arvelig øjensygdom. A- og B-kuldet har de samme forældre, så jeg har taget konsekvensen af dette med stor beklagelse. Kitty er en fantastisk hund og Aya ligner hende meget, så jeg havde glædet mig til at arbejde videre med denne linie, men det bliver altså desværre ikke til noget.
Aya er stadig en fantastisk dejlig hund, som nu er Bonnies :-)

2020: Baya/Aya 7 år
Lige et lille skriv om, hvor Aya er henne i sit kelpieliv nu.
Aya og jeg træner nu på 7. år i DcH Herfølge, hvor vi træner i DcH-programmet.
Hun er den skrappeste og kvikkeste lille træningsmakker, jeg nogensinde har haft. Hun elsker at træne, elsker alle former for træning – både de frie øvelser som spor, felt og eftersøgning, men sandelig også i de mere ”kedelige” øvelser som fri ved fod osv., er hun bare på hele tiden. Det vigtigste er, at hun ALTID er glad for at arbejde og bare venter på, hvad jeg nu finder på at sætte hende til.

Aya er elsket af alle vores familiemedlemmer. Hun putter tit hos pigerne og elsker at ligge både i og under deres senge.
Selv vores naboer er blevet så glade for hende, at de ville pille hegnet ned imellem vores haver, så Aya også kunne rende inde hos dem.
Hun er vild med stort set alle mennesker, men har sjovt nok en forkærlighed for mænd. Hun er sjovt nok også stadig helt tosset med sin kennelmutter og bare når vi går forbi hendes bil, begynder hun at logre helt tosset.

Den største svaghed Aya har er andre hunde. Dem kan hun godt undvære. Hun opsøger aldrig ballade og har ingen problemer træningsmæssigt med at fungere med andre hunde. Men hun kan helt klart godt undvære deres selskab og viser dem gerne bisserne, når de kommer for tæt på.
Hun er en skæg hund med en masse personlighed. Hun holder tit legetøj mellem poterne og bruger dem som hænder til at hive ting ud og rode i hendes kurv efter legetøj. Hun ligger også gerne på ryggen og holder legetøjet mellem poterne, mens hun tygger i det.

Temperament
Aya er som sin mor Kitty umådelig glad for alle mennesker. Hun kan virkelig hilse igennem og hvis det er hendes venner, så får de den helt store tur.
Aya elsker sin familie højt og er den sødeste lille klappehund, når hun er hjemme, elsker at ligge i sofaen og blive nusset – altså når hun har været ude og lege, løbe eller træne!
Aya vil rigtig gerne træne og lave sjove hundeting, som f.eks. at løbe stærkt! Aya er en super god og aktiv arbejdshund, hun lærer hurtigt nye ting og hun elsker at træne. 
Andre hunde er ikke Ayas spidskompetence. Hun kan godt være ret håndfast i sin afvisning af især andre tæver. Hvis det er hunde, hun kan lide er der til gengæld ingen problemer med at lege.

Sundhed
Aya er sund og rask, har ikke fejlet noget.
Aya er røntgenfotograferet med flg. resultater: HD: A, ED: 0
Ayas hjerte er blevet ultralydsundersøgt i februar 2017 og er fundet fint.

AYAS FAMILIE
Forældre
kitty tux
Begge Ayas forældre har været aktive konkurrencehunde på hver sit felt.
Mor: Aussie Action’s Red Kitty (min Kitty)
har haft en fin karriere indenfor DcH’s program, hvor hun har været i eliteklassen siden hun var 3½ år gammel.
Far: Cefeus Atlas også kendt som Tux
Tux har været en fantastisk agilityhund i Sverige. Han har deltaget i mange store konkurrencer sammen med sin fører, Mette Björne.

kitty kelpie 10aar  tux 2015 12 aar
2 gode gamle . Kitty 10 år i 2016 og Tux 12 år i 2015.

Søskende
Aya har 16 søskende, da der er lavet 2 kuld af den samme kombination - se siden hvalpe
A-kuldet 11.07.2011:
Andy (Zuko), CACIB, BIR m.m. på udstilling, International LP 3, deltaget ved VM I lydighed 2015. Zuko bor i Polen.
Amy, A-hund i DcH, Excellent på udstilling, har et kuld hvalpe fra 2014
Ozzy, B-hund i DcH, rally championklasse, Excellent på udstilling
Ace, B-hund i DcH, Excellent på udstilling
B-kuldet 16.5.2013
Baxi, A-hund i DcH, DKUCH
Benji, Agility klassen 1, B-hund i DcH, excellent på udstilling
Bingo (Dingo), C-hund i DcH, træner agility
Basha (Midori), lydighed LP 1, bor i Sverige.

B-kuldet

Foto Aya

17 August 2016
Foto Aya

Fotos af Tarrawangas Baya - Aya                  

Mentaltest Aya

17 August 2016
Mentaltest Aya

Tarrawangas Baya var til mentaltest i Lomma 11. oktober 2015, 17 måneder gammel.   1...

Resultater Aya

17 August 2016

2022DcH's Eliteklasse (max. 400 point)30. oktober klubmesterskab i Herfølge: nr. 2 med 330,90 point11. september...

Stambog Aya

17 August 2016
Stambog Aya

Video Aya/Baya

20 September 2016