Træn din kelpie

De fleste hundeejere vil gerne have en hund, der kan gå tur i snor uden at trække i snoren og slæbe sin ejer rundt i hele byen.
Men det er en øvelse, der kræver megen tålmodighed fra ejerens side - det kan måske være en af grundene til, at det ikke altid lykkes.

Når du skal ud at gå tur, så skal du have godbidder med, masser af dem. Hvalpen skal være i halsbånd og line.
Så går du ud ad døren med hvalpen i snor. Så længe den går uden at trække, så går du med den.
Begynder hvalpen at trække i snoren, stopper du straks op.
Når den før eller siden vender sig imod dig for ligesom at få dig i bevægelse, så giver du den en godbid og begynder at gå igen.
Hvalpen skal have en godbid, når den kigger på dig, for at fremme kontakten mellem Jer. For en hvalp, der jævnligt tager kontakt til sin ejer er ikke så tilbøjelig til bare at pløje af sted som en der er i sin egen verden. God kontakt mellem hvalp og ejer er i øvrigt også med til at fremme den almene lydighed og hvalpens interesse for ejeren i alle andre forhold.

Hvis du ikke synes, det hjælper nok, så prøv at vende om og gå den anden vej, når hvalpen begynder at trække i snoren. Trækker den så igen i den nye retning, så vender du om igen. Bliv ved indtil hvalpen forstår, at den ikke kommer nogen vegne før den afventer, hvad du vil.

Lang proces
Det kan godt være en lang proces at lære hvalpen at gå pænt i line, men interessen fremmes betydeligt af rigeligt med godbidder og ros, når hvalpen går, som du ønsker det.

Øvelsen er ikke som lineføring, hvor hunden skal have fuld kontakt hele tiden. Det er en luftetur, hunden skal på. Den må snuse og stoppe op og undersøge ting, den må blot ikke trække i snoren, når I går fremad.