Sidste nyt

Ikke vores bedste DM, kan man vist roligt sige, men det kunne muligvis have gjort en forskel, hvis jeg havde haft tid til at træne med Kitty. De sidste knap 3 måneder er jo gået helt op i hvalpe, så det er ikke meget hun har fået trænet. Nå dårlige undskyldninger er der nok af.
Vi startede lørdagen med en udmærket eftersøgning, dog med det lille problem, at Kitty ikke fandt figuranten.
Ellers en udmærket eftersøgning i et noget hårdt

terræn.
Derefter tog vi det frie søg uden problemer, selvom man havde valgt at bruge Kittys hade genstand nr. 1 - et patgummi fra en malkemaskine. Ikke blot en gang, men 2 gange - de havde gudhjælpemig klippet den over, så hun skulle tage både den ene og den anden del. Nå men det gjorde hun nu fint nok. Ingen fratræk.
Søndag morgen skulle vi starte med lydigheden. Kitty var som hun plejer, troede jeg da, men da vi først gik i gang med fri ved fod, var der ikke meget interesse fra hendes side. Nå vi fik slæbt os igennem og så skulle vi have spring med apport. Det plejer at være en af hendes yndlingsøvelser, som altid muntrer hende op, men ikke i dag. Hun tog ikke apporten, så det gav ikke mange point. Hmm tænkte jeg, hvad f..... foregår der her? Nå så var det apport, den var OK og så skulle vi have fremadsendelse. Jeg gør klar og Kitty virker tændt, men hun løber kun 5 meter frem, så begynder hun at lægge sig. Ekstrakommando og 10 meter mere. Ja tak siger dommeren. Og sur var jeg, jeg for ud til hende og skældte hende ud. Hun var noget overrasket og fandt så ud af, at det nok var en god ide at gøre sig lidt mere umage. Vips kunne hun pludselig gå på plads og var næsten sit gamle jeg. 3 10-taller i stå, sid og dæk, ingen problemer med noget som helst. 
elitespor 2015Så manglede vi kun sporet. Ja ja tænkte jeg, nu er der da kun æren tilbage at kæmpe for, så lad os håbe at det går.
Vi kom ud til en græsmark så grøn, at det næsten gjorde ondt i øjnene. Jeg sætter Kitty i gang og hun ligner sig selv fra lydigheden. Øv jeg gider ikke rigtig. Nå men hun tøffer da frem gennem feltet, tager sporet op fejlfrit og går sit livs elitespor. Jeg tror aldrig hun har gået så flot. Glad og dygtig, tager alle knæk perfekt, tygger en lille bitte smule i en af genstande. 10 for startfeltet, 10 for søget og 9,8 for genstandene.
Det skulle senere vise sig at være DM's bedste elitespor, så vi fik vandrepokalen "Elitespor". Den har jeg haft før, med schæferhundene, men jeg havde da aldrig troet at jeg skulle få den med en kelpie! Det er skønt at se den vandrepokal på hylden, det er en rigtig "skalp" at tage!
Og hvad der var galt med Kitty om søndagen - ja det finder jeg nok aldrig ud af. Mit bedste bud er, at hun har knoklet så meget på lørdagens eftersøgning, at hun har været øm i skroget, men det er jo kun et gæt.