Sidste nyt

Lørdag den 25. maj var der Kelpiespecialen i Lomma for sidste gang. Ingrid og Conny Borg har stået i spidsen for dette arrangement igennem flere år, men de har desværre valgt at stoppe nu. En lille flok danskere var taget til Lomma i år for at bakke op om den sidste kelpiespecial.
Der var først og fremmest udstilling kun for kelpier og rallykonkurrence, eksteriør beskrivelse og uppletande tävling (frit søgs konkurrence).
Jeg havde meldt Auskelp Ned Kelly og Outbacklightnings Beasty Brownie til udstillingen og til eksteriørbeskrivelsen.
Ned var først på i championklassen. Han blev nr. 2 med excellent og CK og gik dermed videre til konkurrencen om udstillingens bedste han. Det lykkedes at beholde andenpladsen, så Ned endte som udstillingens andenbedste han. En fin placering, som jeg er meget glad for.
Så skulle Brownie i ilden i brugsklasse for tæver. Det var nu hurtigt overstået, med en very good så røg hun ud i første runde.
Efter en gåtur i skoven var vi klar til eksteriørbeskrivelse. I Sverige kan man få lavet en eksteriørbeskrivelse af hunden, hvor en dommer gennemgår en tjekliste på 50-60 punkter. Hunden bliver målt og ud fra tjeklisten kan man se, hvor hunden er som en kelpie skal være og på hvilke punkter, den måske er lidt mindre racetypisk.
Begge hunde fik en fin beskrivelse og blev målt. Ned er 49 cm høj (hanner 46-51 cm) og Brownie er 47 cm høj (tæver 43-48 cm).
Sofia Olsson stod derefter klar med kameraet, så Ned og Brownie kunne blive fotograferet til Kelpiegallery.se. Kelpiegallery er Sofias eget billedgalleri med kelpier, som hun alle selv har fotograferet, ca. 800 har hun nu.
Se Neds billeder her og Brownies her.
Robert fik også fotograferet Coco og hendes billeder kan du se her
Robert og Coco fik deres debut i rallykonkurrencen i begynderklasse med flotte 97 point.
Sidste aktivitet på dagen var uppletande konkurrencen. I et felt på ca. 40 x 40 meter var udlagt 20 genstande, meget forskellige ting fra en styrthjelm til en lille sko og en masse andre ting. Den hund som på tid finder flest genstande har vundet konkurrencen - meget simple regler.
Jeg meldte Yaqui til i sidste øjeblik. Hun havde siddet i bilen hele dagen og var helt klar til at lave et eller andet, så hun var med på ideen.
11 genstande fik hun hentet og det var der også 2 andre hunde, der havde fået, så der var omkamp. I aanden runde fik Yaqui 9 genstande og det viste sig at det var det bedste resultat. Så Yaqui tog hjem til Danmark med Caseys vandringspris.